У Черкаській області міліціонери катували громадян електричним струмом

27 лютого 16:41

Прокуратура Черкаської області повідомила про розслідування двох злочинів місцевих міліціонерів: про тортури струмом і про прослуховування телефонів.

 

Трьох оперуповноважених Смілянського МВ УМВС у Черкаській області підозрюють у тортурах жителя одного з сіл району електричним струмом з метою змусити його дати свідчення-зізнання.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області, підозрюваним міліціонерам вручено письмову підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Крім того, прокуратурою області розслідується кримінальне провадження щодо начальника одного з управлінь міліції в області, який протягом 2011-2012 років "організував незаконне здійснення моніторингу телефонних розмов громадян, чим порушив їхні конституційні права".

Йому також вручено повідомлення про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст.ст. 163, 364, 366 КК України (зловживання владою або службовим становищем, службова фальсифікація, порушення таємниці телефонних розмов).

Найближчим часом зазначені кримінальні провадження будуть направлені до суду, сказано в повідомленні прокуратури. !zn

Читайте також:

Адвокат: Українську міліцію потрібно скоротити майже в 10 разів

Новий КПК "за європейськими стандартами" розширив права міліції затримувати людей

В Одесі міліціонер розбив камеру журналістові, який знімав "вітання" Януковичу (відео)