Турчинов закликав ввести санкції проти європейських політиків, які нібито відвідували Крим

19 березня 18:29

СБУ має перевірити інформацію, яка поширюється росЗМІ, а в разі її підтвердження РНБО вживатиме заходів, передбачених законодавством України.

 

Служба безпеки України має проаналізувати інформацію щодо перебування у окупованому Криму політиків з європейських та інших країн з метою запровадження проти них санкцій, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов.

"СБУ має підготувати і подати на розгляд до РНБО перелік офіційних осіб з Європарламенту, а також політиків з країн Європейського союзу, СНД і Латинської Америки, які за повідомленнями російських ЗМІ, прибули з триденним візитом до анексованого Криму", - наголосив Турчинов.

Секретар РНБО також повідомив про те, що в тому разі, якщо інформація щодо візиту європейських політиків на анексований півострів підтвердиться, на засіданні РНБО буде розглянуто питання щодо запровадження проти них санкцій.

"Окрім того, перевірці підлягає також інформація щодо перебування у Криму громадян України. У випадку підтвердження інформації щодо участі у цій пропагандистській акції українських громадян, проти них мають бути відкриті кримінальні провадження, відповідно до чинного законодавства", - резюмував Олександр Турчинов.

Зазначимо, що сайт "Новости Крыма" уточнює, що у делегацію входять депутати Народної скупщини (парламенту) Сербії від Сербської радикальної партії Миловат Боіч та Дубравко Боіч, член президії Сербської радикальної партії Олександр Шешель, сербський письменник і політолог, професор Лазня-Лукского університету Срджа Тріфкович, а також член палати депутатів парламенту Чеської Республіки Ярослав Голік.

Повідомляється, що до складу делегації увійдуть депутати Європарламенту та національних парламентів низки інших європейських держав (у тому числі Німеччини, Великої Британії, країн Балтії), а також політики з Бразилії, Киргизії та України.