Тривога у "Борисполі" виявилася помилковою, аеропорт відновив роботу

25 квiтня 22:19

Анонімне повідомлення про мінування столичного аеропорту, через яке в "Борисполі" було евакуйовано пасажирів усіх терміналів, не підтвердилося.

 

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" під Києвом повністю відновив свою роботу після повідомлення про мінування.

Як повідомила прес-секретар аеропорту Оксана Ожигова, інформація про мінування не підтвердилася.

"Дякуємо пасажирів і гостей за терпіння і розуміння! Безпека людей є пріоритетом у роботі аеропорту", - говориться в повідомленні на офіційному Twitter "Борисполя".

За інформацією ЗМІ, всього через помилкове повідомлення з трьох терміналів було евакуйовано близько 900 людей, ще 9 прибулих рейсів було затримано на взлітно-посадковій смузі.

В управлінні МВС у Київській області зазначили, що правоохоронці завершили роботу на території аеропорту, ніяких підозрілих предметів виявлено не було. Також була проведена перевірка міжнародного аеропорту "Київ" (Жуляни). Як зазначили в МВС, анонім, що телефонував на лінію 102, повідомив про нібито закладену бомбу в аеропорту в столиці, проте не уточнив, в якому саме.

Зараз міліція вживає заходи зі встановлення особи того, хто телефонував.

Зазначимо, що схожий випадок стався 5 квітня в Харкові. Там невідомий подзвонив у міліцію з повідомленням про замінування вокзалу в місті, не вказавши назви. В результаті було перекрито всі вокзали Харкова, як залізничні та автобусні, близько 1700 осіб було евакуйовано. Інформація також виявилася помилковою. !zn

Читайте також:

Станції київського метро "мінували" з психіатричної лікарні

"Дніпропетровський терорист" заявив, що підірвав урни через пенсійну реформи і дорогий газ

Для замаху на Путіна "одеські терористи" готували 150 кг тротилу

В ресторані в центрі Києва стався вибух, госпіталізовано вісім людей