Трагедія в Княжичах сталася через "серйозне недопрацювання" - Аваков

28 сiчня 03:47

Поліція завершила службове розслідування трагедії в Княжичах

 

В МВС України завершили судове розслідування у зв'язку з трагічними подіями в селі Княжичі Київської області, де в перестрілці загинули 5 співробітників поліції.

Як з'ясувалося, трагедія – це "серйозна недоробка при плануванні операції тих керівників, які проводили цю операцію", повідомив журналістам у п'ятницю, 27 січня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише "Укрінформ".

"Закінчено службове розслідування за Княжичам. Воно знаходиться в Генеральній прокуратурі в обсязі понад 40 сторінок. В результаті цього розслідування 8 осіб звільнено і близько 12 осіб отримали дисциплінарні стягнення. В тому числі, неповну службову відповідність оголошено начальнику поліції міста Києва полковнику Крищенко та начальнику райвідділу Герману Преступі", - сказав міністр.

Читайте також: Луценко розповів, чому могли загинути поліцейські в Княжичах

В ніч на 4 грудня 2016 року під час спецоперації по затриманню грабіжників в селі Княжичі Броварського району Київської області через неузгоджені дії загинули два співробітники поліції охорони, двоє поліцейських і боєць спецпідрозділу КОРД. Після цього в Києві затримали вісім підозрюваних в організації ОЗУ, під час стеження за якою сталася перестрілка між співробітниками поліції.

Як повідомив вр. в. о. Нацполиции Вадим Троян, злочинна група, за якою велося спостереження, складалася з раніше судимих за розбій осіб, колишніх співробітників правоохоронних органів, а також осіб, близьких до правоохоронної системи.

Розслідування загибелі поліцейських доручили Генеральній прокуратурі. Учасників спецоперації на час розслідування відсторонили від роботи.