Трагедія в Княжичах продемонструвала структурний хаос в поліції – Луценко

15 березня 07:53

Керівників спецоперації звинуватять у тяжких злочинах, пообіцяв генпрокурор.

 

Слідство встановило всі деталі трагічної перестрілки в Княжичах між бійцями спецназу поліції і співробітниками поліції охорони, в результаті чого загинули п'ятеро співробітників правоохоронних органів. У зв'язку з цим до кримінальної відповідальності прокуратура має намір залучити керівників тієї спецоперації, заявив в ефірі каналу ZIK генпрокурор України Юрій Луценко.

"Слідство встановило, що поліцейська розвідка знала про пограбування в Княжичах. Замість цього, від керівництва співробітники розвідки отримали вказівку не вживати ніяких профілактичних заходів. Тоді грабіжники машиною доїхали до Києва, де на АЗС змінили автомобіль, а вже через деякий час туди приїхала поліція затримала чотирьох людей. А у відділення доставили трьох і без цієї сумки. Також слідство встановило, що пізніше в пограбований будинок під'їхала машина поліцейської охорони, працівники якої украили елітний алкоголь з житлового будинку", - розповів Луценко.

За його словами, "дана справа характеризує структурний хаос в поліції", а керівникам операції пред'являть звинувачення в тяжких злочинах.

У ніч на 4 грудня 2016 року під час спецоперації по затриманню грабіжників в селі Княжичі Броварського району Київської області через неузгоджені дії загинули два співробітники поліції охорони, двоє поліцейських і боєць спецпідрозділу КОРД. Після цього в Києві затримали вісім підозрюваних в організації ОЗУ, під час стеження за якою сталася перестрілка між співробітниками поліції.

Як повідомив вр. в. о. Нацполиции Вадим Троян, злочинна група, за якою велося спостереження, складалася з раніше судимих за розбій осіб, колишніх співробітників правоохоронних органів, а також осіб, близьких до правоохоронної системи.

Розслідування загибелі поліцейських доручили Генеральній прокуратурі. Учасників спецоперації на час розслідування відсторонили від роботи.