Тільки 3% українців вірять у чесність "першого мільйона" олігархів

11 лютого 15:17

Українці хочуть, щоб бізнесмени платили податки і створювали робочі місця. У політиці їх бачити не хочуть.

 

Абсолютна більшість українців (87%) вважає нечесним походження першого капіталу більшості нинішніх багатих людей в Україні і лише 3% впевнені, що ці капітали зароблені чесним шляхом, завдяки таланту і новаторському мисленню. Такі дані були оприлюднені Інститутом соціології НАН України на круглому столі "Перспективи модернізації в Україні і тенденції змін суспільної свідомості".

За даними соціологів, тільки 14% респондентів погодилися з думкою, що багаті люди в Україні "повинні сидіти у в'язниці".

Більшість українців (70%) вважає, що багаті повинні платити податки, інвестувати в економіку і створювати нові робочі місця. Ще 10% очікує від багатих людей благодійності та спонсорської діяльності.

Згодних з тим, щоб багаті люди йшли в політику і керували політикою, виявилося всього 2%.

Проект "Українське суспільство: моніторинг соціальних змін" виконується в Інституті соціології з 1992 року. В рамках проекту щорічно проводиться соціологічне опитування населення України. Вибіркова сукупність кожного опитування становить близько 1800 респондентів (старше 18 років), репрезентативна за такими параметрами, як стать, вік, освіта, регіон і тип населеного пункту. Польовий етап дослідження проводить центр "Социс". !zn

Читайте також:

Швейцарська преса титуловала сина Януковича "вугільним королем у Женеві"

Регіонали назвали поширення донецького клану копією американської моделі

Березовський після суду з Абрамовичем опинився на межі банкрутства

Український олігарх Пінчук запропонував використовувати кризи для прискорення