Терористи застосували міномети на всіх напрямках у зоні АТО

20 квiтня 18:34

Четверо українських військовослужбовців отримали поранення.

 

У четвер, 20 квітня, бойовики російсько-терористичних формувань 22 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України у зоні проведення антитерористичної операції, ігноруючи оголошений з 1 квітня режим тиші. У результаті обстрілів поранення отримали четверо українських військовослужбовців, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Мар'їнку на приморському напрямку окупанти накрили вогнем з 82-мм мінометів. По Павлополю та Водяному терористи били з гранатометів і великокаліберних кулеметів, а по Чермалику та Красногорівці – з кулеметів. У районі Новоселівки Другий були зафіксовані провокації із застосуванням стрілецької зброї.

Авдіївка на донецькому напрямку зазнала обстрілів з мінометів калібру 82 міліметри, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Шахту Бутівка ворог обстрілював з танка і 82-мм мінометів. Позиції ЗСУ під Кам'янкою, Майорським, ЗАйцевим та Піскамиопинилися під вогнем з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Опитне терористи обстрілювали з кулеметів.

На Луганському напрямку бойовики задіяли 82-мм міномети і автоматичні гранатомети під час обстрілу Катеринівки. Українські позиції біля Дінця зазанил обстрілів з гранатометів і стрілецької зброї.

Читайте також: Бойовики за добу 18 разів обстріляли позиції сил АТО

Нагадаємо, 29 березня, Тристороння контактна група в Мінську погодила введення в зоні АТО з 1 квітня режиму повного припинення вогню, а також розведення сил і засобів від Станиці Луганської.

З моменту оголошення режиму тиші в зоні АТО бойовики щодня його порушують, у тому числі, активно застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями види озброєнь.