Терористи обстріляли житловий квартал Авдіївки й поранили місцеву жительку

19 березня 20:52

Окупанти били по приватному сектору з танка, мінометів і гранатометів.

 

У результаті обстрілу бойовиками російсько-терористичних формувань житлових кварталів Авдіївки в неділю, 19 березня, поранення отримала місцева мешканка і був зруйнований будинок.

Як повідомив заступник голови Національної поліції – начальник ГУ НПУ в Донецькій області В'ячеслав Аброськін, снаряд бойовиків потрапив у житловий будинок по вулиці Колосова, 139. Жінка 1949 року народження госпіталізована для надання медичної допомоги. На місце прибули бригада пожежників та слідчо-оперативна група поліції.

У штабі АТО уточнили, що з початку доби противник випустив по Авдіївці сім 125-мм танкових снарядів, шість мінометних мін калібру 120 мииллиметров і вісім 82-мм мін. Крім того, терористи били по населеному пункту з гранатометів і стрілецької зброї.

Обстріл житлового кварталу з танка і станкового протитанкового гранатомета тривав з 14:57 до 15:15.

Як повідомлялося, 19 березня в зоні проведення антитерористичної операції було зафіксовано 19 фактів порушення режиму припинення вогню бойовиками російсько-терористичних формувань.

Нагадаємо, ситуація в зоні АТО серйозно загострилася 29 січня, коли бойовики почали масовані обстріли Авдіївки та її околиць, а підрозділи ЗСУ на позиціях біля населеного пункту відбили кілька спроб штурму. Обстріл Авдіївки з великокаліберної артилерії і РСЗВ призвели до серйозних руйнувань і жертв.

Детальніше про ескалацію ситуації під Авдіївкою читайте в статті Юрія Бутусова "Що сталося в Авдіївці?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".