Табачник запевнив, що викладачам вишів не загрожує масове скорочення

23 квiтня 10:54

Міністр закликав ректорів вишів широко проінформувати профспілки і колективи вищих навчальних закладів, що ніякої загрози штучного скорочення викладачів немає.

 

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник заявляє, що ніякої загрози штучного скорочення викладачів вищих навчальних закладів немає. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міносвіти.

"Необхідно уважно прочитати пункт 39.2 "Підготовка нормативно-правових актів ... збільшення показника кількості на одного викладача до 18 студентів". "До" - це будь-яка цифра від 3 до 17, і це не означає, що всі повинні виходити на верхню межу. Давайте на це звертати увагу", - сказав Табачник.

Він закликав ректорів вишів широко проінформувати профспілки і колективи вищих навчальних закладів, що ніякої загрози штучного скорочення викладачів немає.

За словами Табачника, викладача не цікавить співвідношення. "Його цікавить навантаження, яке необхідно приводити до європейської практики, щоб було більше самостійної роботи і більше автономії університету", - цитує Табачника прес-служба.

За результатами круглого столу від Кабінету міністрів буде внесено пропозицію з проханням відкоригувати пункт 39.2. Зокрема, відійти від конкретних цифр і врахувати дистанційну освіту.

Як повідомляло DT.UA, по українським вишам поширюються чутки про майбутні масові скорочення професорів і доцентів. Підставою для цих чуток став указ президента, що передбачає "у відповідності з європейськими стандартами" збільшення навчального навантаження на викладачів вишів.

Ректори і декани підрахували, що вимога про збільшення кількості студентів на одного викладача до 18 (при Європейській нормі 4-6 студентів) буде означати необхідність звільнення більш ніж половини викладачів провідних факультетів фізичного і физико-технічного профілю у вишах України. !zn

Читайте також:

Нове "покращення" у вишах: професори і доценти побоюються масових звільнень

В Україні почалася "оптимізація" дитячих художніх шкіл, всупереч заявам Мінфіну і Мінкульту

Українські виші не потрапили до топ-100 кращих за версією The Times