Табачник порівняв Києво-Могилянську академію з Ксенією Собчак

25 лютого 16:16

Міністр вважає НаУКМА "скандальною світською левицею", у якої "немає якихось досягнень в освіті".

 

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник порівняв Києво-Могилянську академію з російською світською левицею - за всіма описами, мова йшла про Ксенію Собчак.

Так Табачник прокоментував програний університетом позов проти міністерства в Окружному адміністративному суді Києва.

"Знаєте, є така відома світська левиця у Росії, яка ні співати, ні танцювати, ні грати на сцені не вміє. Але зате скандалить на будь-яких світських тусовках, підтримуючи до себе сумнівний рівень уваги. Вона з відомої сім'ї, її батько колись очолював велике місто. Так от, у нас в освіті теж є така світська левиця - це Києво-Могилянська академія, яка невтомно судиться проти всіх міністрів освіти і завжди з одним і тим же результатом", - зазначив Табачник, цитує ЛІГАБізнесІнформ.

Міністр підкреслив, що програла Могилянка і в останньому судовому процесі.

"Якщо немає якихось досягнень в освіті, як, наприклад, в університеті Шевченка, Київській політехніці - там можуть щороку назвати, скільки студентів у них виграють престижні конкурси, інтелектуальні змагання, скільки професорів запрошується з-за кордону, скільки отримали державних нагород, а хтось компенсує все це світськими заходами", - заявив він.

Втім, на уточнююче питання журналістів, що це за світська левиця, Табачник сказав: "Та яка різниця, яка. Світських левиць багато. Я думаю, справа не в цьому, а в тому, щоб показувати свої реальні досягнення".

Нагадаємо, 3 січня виш спробував в судовому порядку оскаржити відмову Міносвіти узгодити правила прийому у НаУКМА на 2013 рік.

Раніше студентам дозволялося вступати на будь-який напрям магістратури незалежно від напряму отриманого кваліфікаційно-освітнього рівня бакалавра. Наприклад, бакалавр за спеціальністю "економіка" міг продовжити отримувати ступінь магістра за фахом "журналістика". У Міносвіти заявили, що студентам дозволено вступати лише на той напрям магістратури, за яким був закінчений бакалаврат.

7 лютого Окружний адміністративний суд Києва відмовив Києво-Могилянській академії в позові, визнавши вимоги позивача "законодавчо не підтвердженими і такими, що не підлягають задоволенню". !zn

Читайте також:

"Свобода" вимагає перевірити Табачника на причетність до розкрадання музейних цінностей

Табачника хочуть притягти до кримінальної відповідальності за спотворення історії

Половина випускників вишів вважають, що в Україні немає жодного гідного університету