Табачник оголосив про "повернення правди" про війну в підручники історії

07 травня 19:08

У підручнику з історії для 5 класу, виданому міністерством Табачника, взагалі не згадується УПА. І це особиста заслуга міністра.

 

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник визнав свою безпосередню причетність до змін у шкільних підручниках з історії, що відбулися в останні роки.

"Нам з колегами вдалося за останні роки відновити пам'ять Вітчизняної війни - в першу чергу, повернути правду про війну в шкільні підручники, конспекти, методичні посібники для вчителів", - сказав він на зустрічі з ветеранами в міністерстві.

При цьому він зазначив, що ця робота триває і проводиться вона спільно з ветеранськими організаціями - як локального, так і всеукраїнського рівня.

"Приємно відзначити, що незважаючи на певні роки, коли знецінювався подвиг Великої Перемоги, її значення, в Україні збереглися тисячі музеїв бойової слави, музеїв Великої Вітчизняної війни - лише в київських середніх школах таких музеїв понад 80. Міністерство щорічно проводить конкурс на найкращий музей", - цитує Табачника прес-служба його міністерства.

Як повідомлялося, в новому підручнику з історії України для 5 класу, виданому міністерством Табачника, упущено багато тем - бій під Крутами, термін "геноцид", також немає теми Української повстанської армії, теми дисидентів, шістдесятників, теми Української революції 20 століття. !zn

Читайте також:

Табачника хочуть притягти до кримінальної відповідальності за спотворення історії

Українські та російські вчені написали посібник з історії без Голодомору, УПА і Мазепи

В'ятрович: "Регіонали" хочуть ввести партійний підручник історії

Табачник порівняв Януковича з імператором-філософом Марком Аврелієм