Сущенко звернувся до своїх колег зі словами подяки

20 квiтня 10:48

В Україну дійшов ще один лист, написаний українським журналістом у лефортовському СІЗО.

 

Незаконно заарештований в РФ український журналіст Роман Сущенко написав новий лист, в якому подякував своїм українським та іноземним колегам за солідарність та підтримку. Текст листа оприлюднило агентство "Укрінформ".

"Останні півроку доля дарує мені унікальну можливість оцінити та відчути силу і глибину журналістської солідарності та підтримки від багатьох колег по цеху, професійних та громадських організацій. Дякую вам за ці хвилини!" – зазначив Сущенко.

Крім свого робочого колективу, журналіст висловив подяку паризьким колегам: Аллі Лазарєвій, Анні Чесановскій, Олександру Мельнику, Галі Аккерман, Юрію Сафронову, Бенуа Віткіну, Констанс Борк, Ірині Сомер, кореспонденту "1+1" у Берліні Наталі Фібріг та московському кореспонденту "УНІАН" Романа Цимбалюка.

Укрінформ

Сущенко також подякував за підтримку НСЖУ, Міжнародній та Європейській федерації журналістів, Європейському альянсу інформаційних агентств, Асоціації польських журналістів, організації "Репортери без кордонів" та представникам ПЕН-клубу.

Укрінформ

"Я вам щиро дякую і вірю, що незабаром настане той день, коли зможу подякувати вам особисто", - підсумував журналіст.

Раніше батьки українського журналіста Романа Сущенко, який незаконно утримується в Росії, отримали від нього перший лист, датований 28 січня.

У жовтні минулого року Федеральна служба безпеки РФ підтвердила затримання в Москві українського журналіста Романа Сущенко, назвавши його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальне провадження за статтею "шпигунство".

На поточний момент Сущенко внесли до списку з обміну заручників.

Детальніше про обставини арешту Сущенко, умови його утримання в СІЗО та перспективи кримінальної справи проти нього читайте в інтерв'ю з адвокатом Марком Фейгіним на ZN.UA.