Суд зобов'язав канал Шустера вилучити з Мережі образи Саакашвілі в бік ОПЗ

17 лютого 16:27

З Мережі та сайту каналу потрібно вилучити відеозапис ефіру програми від 20 листопада 2015 року.

 

Перший заступник голови Одеського припортового заводу Микола Щуріков опублікував рішення Подільського районного суду Києва із зобов'язанням ТОВ "Телерадіокомпанія Всесвітня інформаційна служба" вилучити відеозаписи з образами, які прозвучали під час виступу колишнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі.

В рішенні суду йдеться про ефір програми від 20 листопада 2015 року, відео з якого потрібно вилучити з Мережі та сайту каналу - протягом місяця телеканал зобов'язаний оприлюднити інформацію про відповідне судове рішення.

Читайте також: Компанія "Укрнафтобуріння" відмовилася від участі в приватизації ОПЗ

ФДМ не зміг продати ОПЗ 18 липня, оскільки жодна компанія не подала заявку для участі в конкурсі зі стартовою ціною 13,175 млрд грн (525 млн доларів). Послухавшись зарубіжних кредиторів, зокрема МВФ і ЄБРР, уряд України знизило стартову ціну ОПЗ в 2,5 рази, до 5,16 млрд грн (близько 200 млн доларів) і продовжило термін приватизації заводу.

Далі - конкурс з приватизації ОПЗ не відбувся через відсутність заявок компаній, раніше виявляли інтерес до покупки підприємства. 7 грудня прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що невдалий повторний конкурс з продажу ОПЗ продемонстрував нездатність керівництва Фонду держмайна управляти державним майном. "Я б позвільняв всіх, хто управляє Фондом держмайна України. Якби це були мої повноваження, всі були б вже звільнені", - заявив Гройсман.

Крім того, у останні дні 2016 року група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського заявила про зацікавленість в оренді ОПЗ.