Суд засудив на шість років офіцера ЗСУ, який дезертирував до бойовиків "ДНР"

20 квiтня 16:40

Зловмисник "служив" терористам на посадах водія-електрика та радіотелефоніста.

 

Красноармійський суд засудив до шести років в'язниці колишнього українського військовослужбовця ЗСУ за обвинуваченням у дезертирстві та співпраці з терористичним угрупуванням "ДНР", повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"У серпні 2014 року чоловік в рамках призову потрапив до лав ЗСУ, де він отримав звання лейтенанта. Проте вже в грудні того ж року боєць самовільно залишив військову частину з метою ухилення від подальшої служби. В січні 2015 року дезертир добровільно вступив до лав терористичної організації "ДНР", де отримав військовий квиток, зброю, форму і приніс присягу. Використовуючи позивний "Одеса", він служив терористам на посадах водія-електрика та радіотелефоніста", - йдеться у повідомленні.

Зловмисник був затриманий на КПВВ "Георгіївка" в травні 2015 року. При цьому у нього були вилучені два військових квитки - ЗСУ і "ДНР".

Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали в Слов'янську бойовика "ДНР", обгрунтовано підозрюваного у причетності до тортур українських заручників.

Нагадаємо, 8 лютого Торезький міський суд засудив громадянина Російської Федерації до 11 років позбавлення волі за участь у бойових діях проти України у складі незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР".