Суд заарештував двох офіцерів 53-ї ОМБР у справі про полігоні "Широкий Лан"

26 лютого 03:40

На розгляді в суді знаходяться ще 8 протоколів про адміністративні правопорушення.

 

У четвер, 25 лютого, Миколаївський районний суд Миколаївської області визнав двох офіцерів 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ винними у недбалому ставленні до служби.

Перший заступник командира батальйону та заступник командира із тилу отримали по п'ять діб гауптвахти, повідомляє прес-служба Військової прокуратури Південного регіону України.

"На розгляді в суді знаходяться ще 8 протоколів про адміністративні правопорушення, вчинені командирами різного рівня – від батальйонного ланки до заступників командувача оперативного командування "Схід", – йдеться в повідомленні.

15 лютого міністр оборони Степан Полторак наклав адміністративні стягнення на сімох офіцерів – представників вищого командного складу за неналежне виконання службових обов'язків у зв'язку зі скандалом на полігоні "Широкий Лан".

Напередодні головний військовий прокурор Анатолій Матіос анонсував арешти командування 53-ї бригади.

8 лютого бійці 53-ї бригади, що була передислокована із зони АТО в Миколаївську область, вирушили пішки до обласного центру для подачі скарги у військову прокуратуру. Військовослужбовці обурилися нелюдським умовам проживання і забезпечення. Після того, як ситуація отримала розголос у ЗМІ, з нею пообіцяв розібратися начальник Генерального штабу Віктор Муженко.