Суд відмовив Міносвіти в апеляції по справі вузу Поплавського

19 лютого 21:51

Суд залишив у силі рішення про дії ліцензії КУК

 

Сьогодні Київський апеляційний адміністративний суд відмовив Міносвіти в апеляції по справі Київського університету культури, таким чином, залишивши в силі рішення Окружного адміністративного суду щодо дії ліцензії КУК.

Міністерство освіти зверталося з апеляційною скаргою до суду по справі КУК тому, що вважає рішення Окружного адміністративного суду, яким було скасовано відкликання ліцензії навчального закладу, "необґрунтованим та безпідставним, прийнятим з порушенням норм матеріального і процесуального права".

Так, згідно із заявою МОН, крім того, що не були заслухані свідки, на чому наполягає Міністерство, не були враховані всі обставини справи і не приведені всі докази.

Помічник міністра освіти і представник МОН у суді Олександр Сич заявив, що "і судді першої інстанції, і судді Апеляційного суду своїм рішенням фактично узаконили паразитуючу діяльність приватного навчального закладу, який існує за рахунок державного вузу".

Сич розповів, що суду була надана 12-сторінкова апеляційна скарга з доказами і аргументами у справі, що, однак, не вплинуло на рішення суду. Крім того, засідання почалося з 4-годинним запізненням.

"Ми не зупинимося. Будемо доводити свою правоту у Вищому адміністративному суді України. Це справа захисту державних інтересів", - підкреслив він.

Варто відзначити, що, згідно з прийнятими змінами до законодавства в області спрощення ведення бізнесу, зокрема - закону про мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу та закону про легалізацію фонду оплати праці, перевірки малих підприємств заборонені на два роки, а для всіх суб'єктів підприємницької діяльності - до середини поточного року. Отже, якщо міністерство програє справу, наступних перевірок правомірності діяльності КУК може уникнути.