Суд Москви зобов'язав повернути Україні кримський санаторій "Первомайський"

22 березня 15:14

Євпаторійська прокуратура відсудила санаторій "Первомайський", раніше переданий виконкомом міськради московським чиновникам.

 

Севастопольський апеляційний господарський суд зобов'язав повернути державі санаторій "Первомайський" в Євпаторії, незаконно переданий у власність Москви.

Як повідомила прес-служба прокуратури АРК, своїм рішенням суд задовольнив позов прокуратури Євпаторії і визнав недійсним рішення виконкому Євпаторійської міськради, яким майновий комплекс санаторію "Первомайський" загальною площею 8,3 тис. кв. м оформлений на Департамент майна Москви.

Суд визнав обґрунтованими доводи наглядового відомства про відсутність в органу місцевого самоврядування повноважень щодо розпорядження суперечним майном.

"Іноземний власник, який придбав санаторний комплекс на підставі цих рішень, зобов'язаний повернути його Фонду майна України", - зазначили у відомстві.

Санаторій "Первомайський" належить Фонду міжгалузевих інвестицій уряду Москви, так само, як і розташовані в Євпаторії пансіонат "Планета", санаторії "Орен-Крим", "Орбіта" і дитячий санаторій ім. Шевченко. Також Москва володіє санаторієм "Понизівка" поблизу Ялти і санаторієм "Мелас" у Форосі. !zn

Читайте також:

ЧФ РФ продовжує займати кримську землю, не підписавши жодного договору про оренду

Крим ліквідує своє представництво в Москві

Дитячому протитуберкульозному санаторію у Криму повернули частину незаконно відібраної землі

Кримська влада хоче приватизувати державні санаторії