Суд Лівії в травні почне розгляд апеляції українців, засуджених за пособництво режиму Каддафі

10 квiтня 20:04

Розгляд апеляції по суті заплановано на 1 травня поточного року.

 

Вищий військовий суд Лівії 1 травня розпочне розгляд по суті апеляції 19 українців, засуджених до 10 років ув'язнення за пособництво режиму Муаммара Каддафі.

"Сьогодні пройшло засідання Вищого військового суду Лівії, який розпочав апеляційне провадження у справі 19 українців, засуджених до 10 років позбавлення волі", - повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ у середу, 10 квітня.

За інформацією зовнішньополітичного відомства, це було процедурне засідання, а сам розгляд апеляції по суті заплановано на 1 травня поточного року.

Як повідомлялося, 27 серпня 2011 року лівійським повстанським батальйоном "Какаа" було затримано громадян Білорусі, України і Росії. Всій групі було пред'явлено звинувачення у відновленні військової техніки, яка використовувалася режимом Каддафі для "знищення лівійського народу".

4 червня 2012 року Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до 10 років ув'язнення за пособництво режиму Каддафі. Крім того, один громадянин РФ отримав довічне ув'язнення, ще один росіянин і три білоруси отримали по 10 років в'язниці.

Україна практично відразу після вироку подала апеляцію на вирок щодо своїх громадян і висловлювалася за розгляд скарги по кожному затриманому в окремому порядку. !zn

Читайте також:

Суд Лівії засудив 19 українців до 10 років ув'язнення за пособництво режиму Каддафі

Від рішення апеляційного суду щодо засуджених українців будуть залежати відносини України і Лівії, - МЗС

МЗС дав "мільйон відсотків", що засуджені в Лівії українці не будуть відбувати весь строк

Обвинувачені в пособництві Каддафі українці розповіли, як їх зробили злочинцями