Стало відомо ім'я міліціонера, який оприлюднив відео знущань над Гаврилюком

28 листопада 11:25

В Україну повернувся міліціонер, який зважився оприлюднити відео знущань над майданівцем козаком Михайлом Гаврилюком.

 

Антон Гусєв вже не боїться показувати своє обличчя
Антон Гусєв вже не боїться показувати своє обличчя

Стало відомо ім'я колишнього міліціонера, який, виклав в інтернет відео знущань співробітників "Беркута" над козаком Михайлом Гаврилюком. Після свого вчинку правоохоронець вимушений був звільнитися з органів і виїхати з родиною з України.

Сьогодні колишній капітан міліції Антон Гусєв повернувся на батьківщину і, не боячись репресій, показав своє обличчя і зізнався, що саме він виклав в інтернет шокуюче відео.

"Мене це шокувало, я вирішив сам викласти його в інтернет. Мені тоді здалося, що це був найзухваліший фрагмент того, що я бачив, однак це був не поодинокий випадок", - зізнався Антон Гусєв в інтерв'ю "Радіо Свобода".

За його словами, дії "беркутівців" на Майдані назавжди змінили його ставлення до правоохоронної системи. "Можливо, для когось я зрадив систему, але я не зрадив український народ, якому я дав присягу на вірність. Я давав присягу народові, а не системі", - сказав колишній міліціонер.

Він також зізнався, що з Михайлом Гаврилюком хотів би зустрітися і поспілкуватися, але ось уже дев'ять місяців не може того дочекатися. Навіть прийшов під Верховну Раду в перший день роботи нового скликання, але знову так і не зміг зустрітися з Гаврилюком.

Розшукати міліціонера, який наважився оприлюднити шокуюче відео, ЗМІ вдалося ще в самий розпал подій Евромайдана в січні. Однак тоді він боявся показувати своє обличчя. Але розповів, яким чином відео потрапило до нього, і чому він зважився на такий вчинок.