США нагадали Україні про вибіркове правосуддя і позбавлення депутатів мандатів

26 лютого 11:10

США висловили стурбованість з приводу політично мотивованого переслідування і ув'язнення колишніх державних чиновників, вибіркового правосуддя і недоліків, виявлених міжнародними спостерігачами в жовтні на парламентських виборах 2012 року.

 

Сполучені Штати все ще хвилюють політично мотивовані ув'язнення екс-чиновників в Україні і затримка реформування судової системи.

Про це йдеться в оприлюдненому прес-релізі Державного департаменту США за підсумками п'ятого засідання Робочої групи з політичного діалогу та верховенства права, пише "Тиждень".

"США висловили стурбованість з приводу політично мотивованого переслідування і ув'язнення колишніх державних чиновників, вибіркового правосуддя і недоліків, виявлених міжнародними спостерігачами в жовтні на парламентських виборах 2012 року", - йдеться в повідомленні.

Крім того, США турбує прийняття суперечних результатів у п'яти одномандатних округах і не передбачене законом рішення Вищого адміністративного суду України позбавити мандатів двох членів парламенту.

США також хвилює, що в Україні все ще зберігаються проблеми зі свободою зборів, тиском на ЗМІ, проблеми з повагою прав ЛГБТ та інших уразливих меншин.

Засідання Робочої групи відбулося зв головуванням заступника помічника Державного секретаря з питань демократії, прав людини і праці Томаса Меліа і за участю Андрія Портнова та інших.

США відзначили прийняття Україною нового Кримінально-процесуального кодексу, а також відзначили важливість ефективного здійснення і необхідність комплексної прокурорської реформи для зміцнення КПК через відбір у Генеральну прокуратуру загальних повноважень нагляду. !zn

Читайте також:

Тимошенко можуть звільнити після підписання Угоди про асоціацію, - євродепутат

Загроза "проросійського розвороту" України не лякає Захід, - екс-посол США

Хорошковський визнав, що Януковича не пускають в ЄС через вибіркове правосуддя в Україні

ВАСУ розгляне скасування реєстрації ще п'яти депутатів