Співробітника СБУ, який протаранив у Криму машину швидкої допомоги, визнано потерпілим

05 квiтня 14:40

Феодосійський міський суд зобов'язав слідчого, що розслідував смертельне ДТП за участю швидкої, визнати співробітника СБУ Михайла Анісімова потерпілим.

 

Співробітника Служби безпеки України Михайла Анісімова, який врізався у "швидку", яка везла пацієнта у комі, визнано потерпілим. Про це виданню Kafanews повідомив адвокат постраждалого водія "швидкої" Сергій Мокренюк.

За словами Мокренюка, Анісімов звернувся у прокуратуру із заявою, з проханням визнати його потерпілим. Слідчий своєю постановою йому в цьому відмовив.

Однак 4 квітня Феодосійський міський суд виніс ухвалу, в якій зобов'язав слідчого визнати Анісімова потерпілим. "Ця ухвала з точки зору закону оскарженню не підлягає", - зазначив адвокат.

- ДТП за участю працівника СБУ, в якому загинули лікарі "швидкої", визнано нещасним випадком

Нагадаємо, аварія сталася 9 березня у Феодосії. Легковий автомобіль, яким керував співробітник СБУ, зіткнувся з машиною швидкої допомоги, яка перевозила в лікарні 22-річного хлопця, що перебував у комі.

На місці ДТП загинула 27-річна фельдшер. Травми отримали 50-річний водій швидкої, 57-річний батько хлопця і лікар. Лікар помер у лікарні. Також був травмований 32-річний водій машини - учасниці ДТП.

За даними ДАІ, "швидка" рухалася з увімкненими проблисковими маячками синього кольору і звуковою сигналізацією і, перетинаючи перехрестя на червоний сигнал світлофора, здійснила зіткнення з автомобілем Volksvagen-Passat, який рухався на зелений сигнал світлофора, в результаті чого автомобіль швидкої медичної допомоги перекинувся і врізався у стовп.

Управління Держгірпромнагляду в Автономній Республіці Крим і Севастополі, яке проводило розслідування інциденту, визнало аварію нещасним випадком, пов'язаним з виробництвом. !zn

Читайте також:

Винному у смертельному ДТП екс-мера Димитрова наполовину скоротили термін

У центрі Києва екс-мер Омельченко потрапив у ДТП

Нові подробиці резонансного ДТП на Закарпатті: міліцейське авто, що вбило студента, їхало зі швидкістю 160 км/год