Снігопад у Києві стихне в найближчі два дні, але похолодає до -12

23 березня 15:07

Зі всіх регіонів України від циклону найбільше постраждали Київ і область. За добу выплао 50 см снігу.

 

У найближчі дві доби снігопад у Києві зменшиться, проте температура повітря знизиться до -12, повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Мазурчак.

На брифінгу в суботу він поінформував, що починаючи з п'ятниці в Києві за приблизно 16 годин випало близько 55 мм опадів (при місячній нормі 47 мм), таким чином, товщина сніжного покриву становить 50 см і в найближчі дві доби очікується випадання ще 14 мм. Тобто в Києві випаде близько 65 мм опадів при місячній нормі 47, підкреслив Мазурчак.

Він повідомив, що на даний момент на Лівому березі столиці розчищено майже всі основні проїзди. Проте є проблеми на Правому березі - в Голосіївському, Шевченківському та Святошинському районах. Найбільш проблемні ділянки - вул. Заболотного, Кільцева дорога, пр-кт Перемоги і вул. Теліги.

Перший заступник голови КМДА зазначив, що "Київавтодор" почав основну роботу з розчищення доріг у 00.30 ночі на суботу, оскільки раніше техніка, яка була задіяна в розчищення доріг, опинилася в заторі, як і інший транспорт.

За словами Мазурчака, ситуація була ускладнена тим, що незважаючи на заборону на в'їзд в межі міста, на дорогах столиці вже перебували великовантажні фури, які утворили затори. На сьогоднішній день фури було відтягнуто за допомогою БТР і тягачів, але 120 з них залишаються на узбіччях доріг, що також ускладнює розчищення.

Він повідомив, що на під'їздах в Києві скупчилася велика кількість великовантажного транспорту. Для їхніх водіїв організовано підвезення гарячого харчування.

Мазурчак також повідомив, що в Києві звернень з обмороженнями до лікарні не було, але медики готові до надання такої допомоги.

Перший заступник голови КМДА підкреслив, що з 13 регіонів України, за якими заздалегідь було оголошено про погіршення погодних умов, найгірша ситуація склалася в Києві і Київській області.

"Що буде такий великий снігопад, розрахувати ніхто не міг", - додав він. !zn

Читайте також:

Азаров взяв ситуацію зі снігопадами на особистий контроль

Київське метро збільшить інтенсивність руху через колапс на дорогах

У Києві оголосили надзвичайну ситуацію через сильний снігопад

Незважаючи на транспортний колапс у Києві, "швидкі" виїжджають на виклики