Словаччина пообіцяла видавати українцям у три рази більше шенгенських віз

01 березня 18:05

За словами посла Словаччини в Україні, в 2013 році консульські відділи мають намір видати українцям близько 200 тисяч шенгенських віз.

 

Словацька республіка має намір у 2013 році значно збільшити видачу шенгенських віз громадянам України.

Якщо в минулому році Словаччина видала українцям 46 тисяч шенгенських віз, то в цьому планується видати близько 200 тисяч, повідомив посол республіки в Україні Павол Гамжік на прес-конференції в Братиславі з нагоди запуску першого рейсу Київ – Братислава авіакомпанією Air Onix.

"Ми говоримо про 200 тис., це грубий підрахунок. Питання в тому, чи зможуть фізично консульські відділи їх видати, це пов'язано з багатьма аспектами. За останні три роки кількість виданих віз зросла на 30%. Це дані, отримані від консульського відділу словацького посольства в Києві і консульства в Ужгороді", - сказав Гамжік.

Нагадаємо, за даними диппредставництва Словаччини в Ужгороді, протягом січня 2013 року словацькі дипломати видали українцям 6000 віз - це майже вдвічі більше, ніж у грудні.

Крім того, Словаччина істотно розширила кількість категорій громадян, які можуть претендувати на мультивізу (терміном дії від 2 до 5 років), включивши в перелік бізнес-подорожі і туризм.

22 січня комітет у закордонних справах Європарламенту схвалив спрощення порядку оформлення шенгенських віз для українців. !zn

Читайте також:

Росія образилася на ЄС через спрощення візового режиму з Україною

Спрощення видачі шенгенських віз торкнеться 10 категорій українців

Для отримання німецької візи вимагатимуть відбитки пальців

Україна чекає єдиний пакет документів для "шенгену", який вже дали Росії