Слідство виключило версію теракту при авіакатастрофі у Донецьку

19 лютого 13:02

Прокуратура повідомила, що теракт або диверсія не могли стати причиною катастрофи літака в Донецьку, коли загинули 5 осіб.

 

Слідство виключило версію теракту при розслідуванні катастрофи літака Ан-24 в аеропорту Донецька.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області, матеріалами досудового розслідування, зібраними слідчими, об'єктивних даних про причини аварії в результаті здійснення диверсії або терористичного акту не встановлено.

Раніше заступник генерального прокурора Віктор Войцишен повідомив, що версія теракту розглядається, оскільки на рейсі було три незареєстрованих пасажири.

Остаточні причини катастрофи слідчі будуть встановлювати після розшифровки чорних скриньок.

Нагадаємо, 13 лютого літак Ан-24, який виконував чартерний рейс з Одеси, при приземленні в міжнародному аеропорту Донецька вилетів за межі злітно-посадкової смуги, від удару перекинувся, його корпус розколовся і почалося задимлення. На борту літака за уточненими даними перебувало 52 людини. П'ятеро загинули. Дев'ять людей були госпіталізовані.

Літак перевозив уболівальників на матч Ліги чемпіонів між донецьким "Шахтарем" і дортмундською "Боруссією". Як стало відомо, серед них були високопоставлені одеські чиновники - співробітники прокуратури, МРЕВ, управління юстиції. Серед загиблих - помічник голови Одеської обласної ради Валерій Бобков. !zn

Читайте також:

Опізнано тіла всіх загиблих в авіакатастрофі в Донецьку

Командир екіпажу літака Ан-24, що розбився в Донецьку, розповів, як падав літак

Польоти літаків "Південних авіаліній" після аварії в Донецьку припинені

Причиною катастрофи літака в Донецьку міг стати туман або відмова двигуна