Синоптики прогнозують сильні снігопади і в суботу

22 березня 17:55

У найближчу добу погоду визначатиме активний циклон з центром над півднем України, збережуться складні погодні умови.

 

У суботу, 23 березня, у північних та Вінницькій областях очікуються сильні снігопади, сильні хуртовини, снігові замети; температура вночі та вдень 3-8° морозу, Укргідрометцентр.

У західних областях вночі сніг, місцями сильний сніг, хуртовини, вдень ослаблення опадів; температура вночі 10-15°, вдень 5-10° морозу.

На решті території дощ з переходом (крім крайнього сходу) в сніг, місцями (крім Одеської області) сильні опади, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; температура вночі та вдень від 4° морозу до 4° тепла, у Луганській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях та в Криму вночі та вдень від 2 до 9° тепла, у Луганській області вдень до 12°.

В Україні посилення вітру до 17-22 м/с, у північних, центральних областях і в південній частині місцями 25-28 м/с.

На дорогах північно-західної половини ожеледиця.

- Березневий снігопад паралізував рух у центрі Києва

У Києві - сильні снігопади, сильні хуртовини, снігові замети, посилення вітру до 17-22 м/с, пориви до 25 м/с, на дорогах ожеледиця. Температура вночі та вдень 3-5° морозу.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 23 березня найвища температура була - 20,4 в 1913 році, найнижча -17,3 в 1942 році.

У неділю, 24 березня, невеликий сніг, у північних, Полтавській, Харківській областях помірний сніг (вночі на півночі Лівобережжя місцями сильний сніг, хуртовини, снігові замети; у західній та південній частині поступове припинення опадів.

Вітер північний західний (на сході і півдні південно-західний), 7-12 м/с, в Україні, крім заходу, пориви вітру 15-22 м/с.

Температура у західних, північних, Вінницькій, Черкаській областях вночі 8-13° морозу, на заході місцями 15-20°, вдень 4-9° морозу; на решті території вночі 4-9° морозу, вдень 0-6° морозу; в Криму вночі 2-7° морозу, вдень близько 0°.

У Києві - сніг, хуртовини, снігові замети, пориви вітру 17-22 м/с. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 9-11°, вдень 5-7° морозу. !zn

Читайте також:

На найближчі дні синоптики прогнозують сильний сніг і морози

Київська влада відклала свято зустрічі шпаків через снігопад