Синоптики прогнозують на вихідних дощі з мокрим снігом

05 квiтня 16:37

Найближчої доби погоду більшої частини території України визначатимуть атмосферні фронти, температурний фон майже не зміниться.

 

У суботу, 6 квітня, в Україні, крім Криму, приазов'я та східних областей, пройдуть дощі, на заході місцями з мокрим снігом, вночі у карпатському регіоні сильний дощ і мокрий сніг, вранці, вдень у більшості центральних і північних областей, місцями сильний дощ, повідомляє Укргідрометцентр.

У західних областях на окремих ділянках доріг ожеледиця. Вітер східний з переходом на північно-західний (у південній та східній частині південно-західний), 5-10 м/с, на південному сході окремі пориви 15-20 м/с.

Температура у південній частині, східних та Дніпропетровській областях вночі 5-10° тепла, вдень 14-19°С, в Криму до 22°С, на решті території вночі 1-6° тепла, в західних областях місцями 0-2° морозу, вдень 4-9° тепла, в центральних областях до 12° тепла.

У Києві - дощ. Вітер східний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 2-4° тепла, вдень 5-7°С.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 06 квітня найвища температура була 24,7 - у 1968р., найнижча -6,6 - у 1942р.

У неділю, 7 квітня, в Україні синоптики прогнозують суху погоду, лише в північній частині країни місцями невеликий мокрий сніг. У західних областях на окремих ділянках доріг ожеледиця. Вітер північно-західний, північний, 5-10 м/с.

Температура у західних, північних, Вінницькій, Черкаській областях вночі від 3° морозу до 3° тепла, вдень 1-7° тепла, на Закарпатті до 10°С, на решті території вночі 3-8° тепла, вдень 9-15°С, в Криму до 18°С.

У Києві - місцями невеликий мокрий сніг. Вітер північно-західний, північний, 5-10 м/с. Температура вночі близько 0°С, вдень 4-6°С. !zn

Читайте також:

Південний циклон принесе в Київ короткочасне потепління та дощі

Найближчі дні в Україні будуть похмурими і дощовими

Метеорологи передбачають нестійку погоду цього літа