Синоптики прогнозують мороз у п'ятницю і потепління на вихідних

28 березня 16:58

У найближчу добу погоду в Україні визначатиме холодна повітряна маса у полі підвищеного атмосферного тиску, лише у західних областях - атмосферні фронти, що переміщаються з Центральної Європи.

 

У п'ятницю, 29 березня, в Україні очікується погода без опадів, вночі у Криму місцями невеликий сніг, вдень у західних областях мокрий сніг, місцями з дощем, повідомляє Укргідрометцентр.

Вітер північний східний з переходом на південний східний, 5-10 м/с, на заході місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 9-14° морозу, у північних областях місцями до 17° морозу, у південних областях та на Прикарпатті 3-8° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла; у Криму та на Закарпатті вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 4-9° тепла. На дорогах країни ожеледиця.

У Києві - без опадів. Вітер північний східний, південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 9-11° морозу, вдень 1-3° тепла.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії у Києві 29 березня найвища температура була +20,6 у 1903 році, найнижча -10,4 в 1899 році.

У суботу, 30 березня, в Україні, окрім півдня та сходу, сніг, мокрий сніг і дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, у Карпатах, Закарпатті і в північних областях місцями сильні опади, на дорогах ожеледиця.

Вітер переважно південний північно-західний, 5-12 м/с, в Україні, крім заходу і сходу, місцями пориви вітру 15-20 м/с.

Температура вночі 0-6° морозу, у Сумській, Харківській, Луганській областях до 10° морозу, на Закарпатті, Прикарпатті, в Одеській області й у Криму від 3° морозу до 3° тепла; вдень 1-7° тепла, на Закарпатті та південній частині 6-12° тепла.

У Києві - сніг і мокрий сніг, вдень з переходом у дощ, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер південний східний, 7-12 м/с, місцями пориви 15-17 м/с. Температура вночі 0-2° морозу, вдень 3-5° тепла. !zn

Читайте також:

Киянам порадили купувати гумові чоботи перед таненням снігу

Синоптики прогнозують нічні морози і плюсову температуру вдень

Експерти оголосили березневий сніг у Києві результатом глобальної зміни клімату