Швидкого результату у справах проти Кононенка, Пашинського і Мартиненка чекати не варто - Холодницький

09 березня 12:14

За станом на 1 березня Спеціалізованою прокуратурою до суду направлено три обвинувальних акта.

 

У справах проти Ігоря Кононенко (фракція "Блок Петра Порошенка"), Сергія Пашинського (фракція "Народного фронту") та Миколи Мартиненка (колишній депутат НФ) швидкого результату чекати не варто, заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"В даний час слідство у всіх цих процесах триває, поки підозр нікому не оголошено. Йде стадія збору доказової бази, оскільки статус народного депутата передбачає надання дозволу Верховної Ради про притягнення до кримінальної відповідальності. Там трохи ускладнений процес, тому швидкого результату чекати не варто, оскільки це неможливо", - сказав Холодницький в інтерв'ю Deutsche Welle, відповідаючи на питання, чи планується на цьому тижні направити в суди виробництва по їх справах.

"Такі справи, де є системна корупція, де задіяні офшори, тіньові схеми, вимагають часу і значних зусиль і, зокрема, допомоги міжнародних партнерів", - сказав він.

Читайте також: У ГПУ створено антикорупційний підрозділ "під Кононенка" - Лещенко


У той же час він підкреслив, що потрібно "тверезо ставитися до заяв політиків, громадських діячів, які різними заявами намагаються зробити політичний піар і отримати політичні дивіденди".

Холодницький також повідомив, що станом на 1 березня Спеціалізованою прокуратурою до суду направлено три обвинувальних акта: стосовно суддів, які були першими викриті в грудні 2015 р., стосовно керівника одного з державних установ, який звинувачується в розтраті коштів на суму 14 млн гривень.

Раніше голова ФДМ Ігор Білоус розповів про вплив Кононенка і Мартиненка на енергоринок України.