Штаб зафіксував за добу 71 обстріл позицій сил АТО

15 лютого 07:47

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, бойовики все частіше використовують при обстрілі міномети.

 

За минулу добу НВФ 71 разів відкривали вогонь по опорних пунктах українських Збройних Сил, повідомляє в понеділок, 15 лютого, прес-центр штабу АТО.

"Все частіше при обстрілі позицій українських військових проросійські бойовики використовують міномети. Тільки за минулу добу противник 20 разів застосовував саме цей вид озброєння", - йдеться в повідомленні.

Так під мінометний вогонь противника потрапили наші опорні пункти Красногорівці, Пісках, Талаківці, Майорську та Зайцевому. В Зайцевому та Красногорівці бойовики застосували міномети калібру 120 мм.

Із гранатометів і стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по українських укріпленнях в Новотроїцькому, Мар'їнці, Авдіївці, Новгородському, Опитному, Пісках та на шахті Бутівка.

Опорні пункти сил АТО в Луганському противник обстріляв з великокаліберних кулеметів і протитанкового ракетного комплексу.

"бойове зіткнення сталося на Маріупольському напрямку неподалік Гнутово. Тут бойовики застосовували міномети і стрілецьку зброю", - повідомили в штабі.

Також зазначається, що неспокійно було і в Широкіно, де противник обстріляв наші позиції з стрілецької зброї. "Тут, і на інших ділянках, наші воїни відкривали вогонь", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Медведєв вимагає широкої амністії для проросійських бойовиків Донбасу

Раніше штаб АТО повідомляв, що бойовики нарощують кількість провокацій перед зустріччю "нормандської четвірки". Противник протягом останніх тижнів активно застосовував вночі мобільні мінометні групи.

У Мінську 13 січня Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації в Донбасі заявила про досягнення домовленості припинити вогонь у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Незважаючи на це, російсько-терористичні війська продовжують здійснювати збройні провокації проти сил АТО.