Шокін взяв під особистий контроль розслідування смерті Колеснікова в Лук'янівському СІЗО

06 сiчня 14:04

За даним фактом порушено кримінальну справу за статтею "умисне вбивство".

 

Генеральний прокурор України Віктор Шокін взяв під особистий контроль розслідування смерті Макара Колеснікова, який помер 1 січня в приміщенні Лук'янівському слідчому ізоляторі.

Шокін зобов'язав керівництво прокуратури міста Києва особисто доповідати йому про стан розслідування, підкреслили в прес - службі Генпрокуратури.

"Нагадаємо, відомості про вказану подію слідчим відділом Шевченківського управління поліції Головного управління Національної поліції в м. Києві внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Київська місцева прокуратура №10 м. Києва", - додали у відомстві.

1 січня в ізоляторі помер член організації "Білий молот" Макар Колесніков, який перебував під вартою з травня 2014 року. За попереднім висновком експертів Київського міського бюро судово-медичної експертизи, причиною смерті Колеснікова став геморагічний панкреатит.

За даними народного депутата (фракція "Батьківщина") Ігоря Луценка, "за минулий рік 23 в'язнів Лук'янівки померли, з них 10 встигли вивезти в лікарню, інші померли прямо в СІЗО".

У зв'язку з інцидентом прокуратура ініціювала перевірку Лук'янівського СІЗО.

23 грудня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо вдосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення в строк покарання", який прирівнює день ув'язнення в СІЗО до двох днів відбуття покарання після винесення вироку.