Шанси депутата Пабата на одужання збільшилися

06 лютого 11:05

Стан лідера фракції ГАК в Київраді Олександра Пабата залишається важким, але лікарі дали надію на одужання, більше того - швидше за все, він буде бачити.

 

Медики і колеги голови фракції ГАК в Київраді Олександра Пабата повідомили, що його шанси на одужання збільшилися.

За словами одного з депутатів Київради, Пабат може зберегти зір хоча б частково, пише газета Сегодня. Проте стан політика все ще залишається стабільно тяжким.

"Питання про видалення другого ока взагалі не стоїть. Олександр буде бачити. Але ми все одно хвилюємося і боїмося наврочити", - розповів співрозмовник.

Окрім того, інший депутат заявив, що за здоров'я Пабата моляться у всіх київських церквах, синагозі і на горі Афон у Греції. "Саша допомагав у багатьох проектах різних релігійних конфесій. Зараз там всі за нього моляться", - зазначив він.

На даний час до хворого пускають тільки його дружину Іванну.

Нагадаємо, депутат Київської міської ради Пабат потрапив у реанімацію у важкому стані після нещасного випадку. У минулі вихідні Пабат, перебуваючи за містом, невдало запустив салют, одна з ракет потрапила йому в обличчя. Політика прооперували, проте врятувати око лікарям не вдалося.

Після цього випадку стало відомо, що депутати Київради хочуть заборонити на законодавчому рівні продаж піротехніки у відкритій мережі торгівлі. Про це повідомила депутат Тетяна Меліхова.

"Той жахливий випадок, який стався з депутатом Олександром Пабатом через вибух феєрверку, сколихнув громадськість. Тільки уявіть, скільки людей щорічно отримують травми через неякісну піротехнічну продукцію або просто не вміють нею користуватися. А скільки дітей стає жертвами петард, салютів і феєрверків? З цим треба щось робити", - підкреслила вона.

Вона зазначила, що вже готується відповідний законопроект про заборону розповсюдження піротехніки в мережі торгівлі. !zn

Читайте також:

Медики борються за життя Пабата

АП віддала Київ - Довгому, Пилипишину, Супруненку і Пабату