СБУ затримала 43 учасника транспортної блокади ОРДЛО

13 березня 19:27

У СБУ стверджують, що нікого не штурмують, а проводять "контрдиверсійні заходи".

 

Співробітники СБУ затримали в зоні проведення антитерористичної операції 43 людини зі зброєю.

"Під час контрдиверсійних заходів в населених пунктах Торецьк, Щербинівка та Курдюмівка (район проведення АТО) співробітники СБУ виявили групу осіб із зброєю й іншими засобами поразки. Відмова скласти зброю поліції стала підставою для затримання 43 осіб", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в штабі Антитерористичного центру (АТЦ).

В АТЦ додали, що у затриманих правоохоронці вилучили "багато зброї і значну кількість пляшок із запальною сумішшю".

Раніше в СБУ заявляли, що проводять контрдиверсійні заходи в зоні АТО. "Ми нікого не штурмуємо, проводяться контрдиверсійні заходи", - прокоментувала речник СБУ Олена Гітлянська заяву "Штабу блокади торгівлі з окупантами".

Раніше на сторінці "Штабу блокади торгівлі з окупантами" повідомлялося, що редут на залізничній станції "Кривий Торець" в смт Щербинівка Донецької області захоплений співробітниками Служби безпеки України і Корпусу оперативного раптової дії (КОРД) Національної поліції.

Читайте також: Депутата Чорновіл вдарили в обличчя й закидали яйцями під час суперечки з учасниками блокади ОРДЛО

Пізніше народний депутат України Ігор Луценко (фракція "Батьківщина") з посиланням на дані волонтерів повідомив, що редут "Штабу блокади торгівлі" на залізничній станції "Кривий Торець" розгромлений, близько 30 осіб затримано.