СБУ підтвердила візит зарубіжних політиків до окупованого Криму

19 березня 23:00

Аннексированный півострів відвідали також "посадові особи" терористичних "республік" ОРДЛО.

 

Служба безпеки України володіє інформацією про візит групи європейських політиків до анексованого Криму, повідомив радник голови СБУ Юрій Тандіт

"Можу підтвердити інформацію про те, що, за нашими даними, на території Криму знаходяться політики з країн зарубіжжя, Європи, в тому числі", – заявив Тандіи в ефірі телеканалу "112. Україна" увечері в неділю, 19 березня.

У той же час в СБУ поки що не можуть підтвердити або спростувати, що окупований півострів відвідав хто-небудь з українських політиків.

"Ми перевіряємо інформацію щодо громадян України", – зазначив заступник голови СБУ.

У той же час, візит на аннексированный півострів здійснили "посадові особи" терористичних угруповань окупованих районів Донецької та Луганської областей. Тандіт не виключив, що саме їх російським ЗМІ могли назвати "українськими політиками".

Таке саме припущення зробив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"Я очікую, що якщо це підтвердиться, то йдеться виключно про діячів з "орди", тобто з неконтрольованих територій – "граф Плотницький", "князь Захарченко". Не думаю, що з великої України хтось поїхав на це збіговисько", – заявив Лою в ефірі телеканалу "112. Україна".

Раніше російські ЗМІ повідомили про візит делегації "європейських та українських політиків" до окупованого Криму для участі в урочистих заходах, приурочених до третьої річниці незаконної анексії півострова Росією.

Повідомлялося, що до складу делегації входять депутати Народної Скупщини Сербії від Сербської радикальної партії Міловат Боїч і Дубравко Боїч, член президії Сербської радикальної партії Олександр Шешель, сербський письменник і політолог, професор Баня-Лукського університету Срджа Тріфкович, а також член Палати Депутатів Чеської Республіки Ярослав Голік.

Крім того, за даними російських ЗМІ, Крим відвідали депутати Європарламенту, парламентів Британії, Німеччини, країн Балтії, а також політики з України, Бразилії та Киргизстану.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов звернувся до Служби безпеки України з проханням перевірити інформацію про незаконне перетинання українського кордону і відвідуванні окупованого Криму іноземними громадянами з метою введення проти них персональних санкцій.