СБУ підготувала документ про заборону російської співачці приїжджати на Євробачення

20 березня 17:39

Росія намагається відправити в Київ співачку в інвалідному візку, яка підтримала окупацію Криму. У СБУ є відповідь.

 

СБУ підготувала рішення про заборону на в'їзд в Україну російської виконавиці Юлії Самойлової.

"На цю хвилину рішення про її заборону в'їзду ще не прийнято, але, відкрию таємницю – відповідний документ вже підготовлений", - сказав глава СБУ Василь Грицак журналістам.

Раніше голова СБУ Василь Грицак висловив свою позицію щодо того, що російській співачці потрібно заборонити в'їзд на територію України: "Я вважаю, що закон повинен бути один для всіх, оскільки ця людина порушила закон".

Грицак висловив переконання, що відправляючи на пісенний конкурс Самойлову, влада РФ вирішила перевірити реакцію української сторони, і запевнив, що "реакція СБУ обов'язково буде", але хотів би, щоб була реакція не тільки спецслужби: "Ми хотіли б також почути висновки з цього питання організаторів Євробачення, Міністерства культури, інших відповідних відомств".

Нагадаємо, що Росія хоче відправити на Євробачення-2017 в Київ 27-річну Юлію Самойлову, яка з дитинства має першу групу інвалідності і пересувається на інвалідному візку. Відомо, що Самойлова виступала в Криму після його окупації російською армією.