СБУ і прикордонники провели навчання з перекриття адмінкордону з Кримом

21 квiтня 18:34

У навчаннях взяли участь понад 100 військовослужбовців.

 

Українські прикордонники прийняли участь в антитерористичних навчаннях, які проводилися за ініціативою СБУ в Херсонській області на адміністративному кордоні з незаконно анексованим Росією українським Кримом, повідомили в прес-службі ДПСУ.

Наголошується, що в навчаннях взяли участь понад 100 військовослужбовців Херсонського та Бердянського прикордонних загонів для перекриття адміністративної межі, "адже за задумом навчань після проведення диверсії передбачувані злочинці могли податися на тимчасово окуповану територію АР Крим".

"Снайперські групи відпрацьовували завдання по знищенню умовних терористів після взяття заручників в покинутих будівлях, а в контрольних пунктах в'їзду-виїзду прикордонники в рамках навчань виявили вибухівку та вогнепальну зброю, який намагався провезти навчальний порушник", - йдеться в повідомленні.

У ДПСУ також додали, що навчання не вплинули на роботу контрольних пунктів "Чонгар", "Каланчак" і "Чаплинка".

Раніше повідомлялося, що в Херсонській області підрозділи Повітряних сил Збройних сил України провели оперативно-тактичної угруповання "Південь" провели тактико-спеціальні заняття, що включають ракетні стрільби.