САП буде просити суд про арешт Мартиненка на 60 діб з можливим внесенням застави у 300 млн гривень

21 квiтня 09:55

Холодницький повідомив, що суд може початися в 12 годин в п'ятницю.

 

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що його відомство буде клопотати у суді про арешт Миколи Мартиненка на 60 днів з можливістю внесення застави на суму 300 мільйонів гривень. За словами Холодницкого, дана сума обумовлена тим, що оцінюється роль кожного учасника схеми.

Голова САП зазначив, що суд може відбутися сьогодні після 12, оскільки стороні захисту потрібно ознайомитися з матеріалами про підозру.

Як повідомлялося, увечері 20 квітня детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата Миколи Мартиненка. Затримання було проведено в рамках розслідування справи про закупівлі ДП "СхідГЗК" концентрату урану через австрійську прокладку. За даними слідства, колишній член парламентської фракції "Народного фронту" Микола Мартиненко є співучасником розтрати понад 17 мільйонів доларів держпідприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

У березні 2017 року директор НАБУ Артем Ситник заявив, що його відомство перебуває на фінальній стадії розслідування справи екс-депутата Миколи Мартиненка, відкритого за фактами одержання неправомірної вигоди при закупівлях державного підприємства НАЕК "Енергоатом" обладнання чеської компанії Škoda JS.

У травні минулого року Ситник повідомив, що Генеральна прокуратура передала НАБУ 40 томів матеріалів по одному з епізодів ряду кримінальних проваджень, фігурантом яких є колишній народний депутат Микола Мартиненко.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року на тлі корупційного скандалу Мартиненко заявив про добровільне складання депутатських повноважень, у грудні Верховна Рада прийняла відповідне рішення.