Російськомовний комуніст Зубчевський подасть на Фаріон зустрічний позов

07 лютого 16:21

Комуніст Зубчевський впевнений, що має повне право говорити російською під час засідання комітету Верховної Ради.

 

Депутат Верховної Ради комуніст Олександр Зубчевський має намір подати зустрічний позов до "свободівки" Ірини Фаріон, яка має намір судитися з ними за відмову говорити державною мовою, повідомляє прес-служба Запорізького обласного комітету Компартії України.

"Робота в комітеті Верховної Ради з питань науки та освіти доведена до абсурду. Постійні істерики Фаріон з приводу російської мови призводять до того, що Комітет замість конкретної роботи у сфері освіти займається питанням перекладу моїх виступів з російської на українську мову. Ще на першому засіданні я заявив, що не збираюся ні під кого підлаштовуватися", - заявив Зубчевський.

Також Зубчевський зазначив, що "після спроб Фаріон перешкодити моїм виступам, я сам запропонував їй звернутися до суду, а не влаштовувати спектаклі".

- Фаріон буде судитися з комуністом за відмову говорити українською

"У свою чергу мною готується відповідний позов з приводу перешкод з боку Фаріон виконанню моїх депутатських повноважень, а також порушення моїх прав і свобод як громадянина України. Знаю, що говорити і виступати російською мовою маю повне право", - упевнений комуніст.

Як повідомлялося, 6 лютого прес-служба ВО "Свобода" повідомила про те, що Ірина Фаріон готує судовий позов проти депутата-комуніста Олександра Зубчевського, який під час засідання парламентського Комітету з питань освіти і науки відмовлявся висловлюватися державною мовою. !zn

Читайте також:

Фаріон в Раді займеться вищою освітою, дитячі садки дісталися регіоналці

Ірина Фаріон запропонувала оподатковувати пісні російською мовою