Росія відновлює продаж квитків на потяги в Україну

18 лютого 17:17

Тепер РЖД здійснює коригування розкладів і графіків руху пасажирських потягів з урахуванням переходу України не "літній" час.

 



"Російські залізниці" відновлюють продаж квитків у сполученні з Україною, який в середині лютого були змушені призупинити через невизначеність з української сторони з приводу переходу чи не переходу не "літній" час.

"ВАТ "РЖД" поновлює продаж проїзних документів на пасажирські потяги у сполученні з Україною відправленням з 30 березня", - йдеться в повідомленні РЖД.

У РЖД уточнили, що у зв'язку з переходом України 31 березня о 03:00 на літній час проводиться коригування розкладів і графіків руху пасажирських потягів причіпних і безпересадочних вагонів, що прямують у сполученні з Україною.

- "Укрзалізниця" продаватиме квитки з урахуванням переходу на літній час

Пасажирів просять поставитися з розумінням до ситуації і уважно стежити за подальшим оновленням інформації про відкриття продажу проїзних документів. Інформація буде розміщена на офіційному сайті ВАТ "РЖД", а також на інформаційних стендах вокзалів і станцій.

Нагадаємо, в Україні питання про скасування переходу на літній і зимовий час поки остаточно не вирішене.

Зараз Україна живе в іншому часовому поясі (київський час) із щорічним переведенням стрілок годинника на годину вперед в останню неділю березня і на 1 годину тому в останню неділю жовтня.

Як відомо, Росія скасувала щорічне переведення стрілок навесні 2011 року, залишивши час літніх часових поясів. На прес-конференції в кінці грудня президент Росії Володимир Путін визнав, що незадоволених цим зміною багато, і не виключив, що перехід на літній/зимовий час буде відновлений.

Перехід на літній час здійснюється в більшості розвинених країнах, зокрема у США і у всій Європі.

Читайте також:

"Російська залізниця" запропонувала перенести кордон з Україною (мапа)

Колесніченко пропонує встановити природний для України зимовий час

Квитки на потяги в Україні зникнуть, поступившись місцем електронним документам

Колесніков запевнив, що через рік вся Україна буде їздити на Hyundai