Росія порушила угоду з Україною про кількість військових ЧФ РФ

04 березня 10:56

Будь-яке збільшення кількості військовослужбовців і будь-яке пересування, у тому числі військової техніки ЧФ РФ, повинні відбуватися за погодженням з українською стороною.

 

Російська сторона порушила двосторонні угоди з Україною про кількісний склад військовослужбовців ЧФ РФ, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

"Заяви представника РФ в ООН Віталія Чуркіна на засіданні Радбезу ООН про те, що Росія може сконцентрувати до 25 тисяч військовослужбовців у складі ЧФ РФ, не відповідають дійсності", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, коментуючи відповідне висловлювання Чуркіна.

Український дипломат пояснив, що діючі двосторонні угоди передбачають максимальну чисельність російських військовослужбовців на території України до 25 тисяч, однак із них 1987 військовослужбовців - це чисельність морської піхоти та морської авіації наземного базування.

"Зараз кількість морської піхоти та морської авіації наземного базування суттєво перевищує цю цифру", - підкреслив Перебийніс.

Він вказав на той факт, що будь-яке збільшення кількості військовослужбовців і будь-яке пересування, у тому числі військової техніки ЧФ РФ, має відбуватися за погодженням з українською стороною.

"Це свідчить про те, що військовослужбовці ЧФ РФ ніяк не можуть пересуватися де завгодно на території Криму, та ще й зі зброєю, без узгодження з українською стороною", - зазначив він. !zn

Читайте також:

Жодна військова частина в Криму не виконала ультиматум Росії

Обама закликав Конгрес надати українському народові негайну допомогу

Дитячий лікар Комаровський у зверненні до росіян спростував телепропаганду про Україну

Рада ЄС вимагає від Росії вивести війська з України