Росія до кінця 2017 року перекине в Чорне море три підводних човни

19 березня 16:09

Ще три підводні човни проекту "Варшав'янка" вже прибули до місця дислокації.

 

Підводні човни Балтійського флоту ВМФ Російської Федерації будуть перебазовані в розташування Чорноморського флоту до кінця поточного року, повідомили у відділі інформаційного забезпечення Чорноморського флоту.

До кінця 2017 року Росія планує перекинути три підводних човни проекту "Варшав'янка", оснащених крилатими ракетами "Калібр".

"До кінця поточного року планується завершення випробувань і перехід з Балтійського на Чорноморський флот ще трьох однотипних підводних човнів: "Краснодар", "Колпіно" та "Великий Новгород"", - зазначили у відділі інформаційного забезпечення ЧФ.

Там також розповіли про те, що перші три підводні човни цього проекту вже прибули до місця постійної дислокації.

Підводні човни проекту 636.3 "Варшав'янка" відносяться до третього покоління і є вдосконаленням проектів 636 і 877. Вони вважаються одними з найбільш тихих. Швидкість підводного ходу - 20 вузлів, гранична глибина занурення - 300 метрів, автономність плавання - 45 діб, екіпаж - 52 людини, підводна водотоннажність - близько 4 тисяч тонн.

18 листопада 2016 року Російська Федерація перекинула в анексований Крим новітні "кораблі-невидимки", заявив начальник відділу інформаційного забезпечення Чорноморського флоту капітан 1 рангу В'ячеслав Трухачов. За його словами, Чорноморський флот не поповнювався бойовими надводними кораблями цього класу з 2002 року, коли в Севастополь з Балтійського флоту був перекинутий ракетний корабель на повітряній подушці "Самум".