РНБО запланувала три хвилі мобілізації у 2015 році

20 грудня 20:45

У той же час військовим, які зараз перебувають у зоні АТО запропонують продовжити контракти.

 

В Україні в 2015 році відбудуться три хвилі часткової мобілізації, повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов за результатами засідання РНБО.

За його словами, військовим, які зараз перебувають у зоні проведення антитерористичної операції, запропонують продовжити контракти щодо несення служби, а ті, хто відмовляться, будуть поетапно демобілізовані.

"Водночас ми не можемо залишити армію без військових, а тому в 2015 році заплановано три хвилі часткової мобілізації: перша – з 20 січня, тривалістю 90 днів, друга – орієнтовно з квітня, тривалістю 60 днів і третя – з червня, тривалістю 60 днів", – заявив Турчинов.

Турчинов вважає неправильною ситуацією, "коли одні і ті самі люди беруть на себе всі тяготи щодо захисту країни, а інші спостерігають за цим по телебаченню".

Читайте також: Порошенко затвердив новий склад РНБО

Іншим рішенням РНБО в Україні з 2015 року запроваджено призов на строкову службу тривалістю у 1,5 роки. Призиватися будуть громадяни віком 20-27 років. У той же час, за словами президента України Петра Порошенко, призовників не направлятимуть в зону АТО.