Рівень Азовського моря піднявся вище критичної позначки

16 квiтня 13:11

Арабатська стрілка знову відрізана від зовнішнього світу. Море затопило дорогу Генічеськ - Стрілкове.

 

Рівень Азовського моря на території Херсонської області піднявся вище критичної позначки, в результаті чого було частково затоплено дорогу місцевого значення Генічеськ - Стрілкове протяжністю один кілометр.

Тимчасово відрізані від зовнішнього світу населені пункти на Арабатській стрілці - села Генгирка, Приозерне, Счастливцеве, Стрілкове.

Як повідомили в ДСНС, у зв'язку з погіршенням погодних умов і посиленням вітру до 20-25 м/с рівень моря піднявся до позначки в 595 мм (критична - 575 мм). Рятувальники організували чергування з оперативним наданням необхідної допомоги для попередження нещасних випадків.

Повідомляється, що загрози населеним пунктам немає. Заходи з життєзабезпечення населення виконуються в повному обсязі. У разі погіршення ситуації пожежно-рятувальні підрозділи готові надати допомогу в транспортуванні хворих, підвезення першочергових продуктів харчування, буксирування машин у разі вимушеної зупинки тощо.

Нагадаємо, що через сильний ураган в Херсонській області постраждав і Крим. Сильний вітер повалив опору високовольтної лінії, що входить у Крим, що призвело до перенапруги мережі і масового відключення споживачів на півострові. Так, був повністю знеструмлено Севастополь, частково - Ялту, Алушту, Сакський, Бахчисарайський, Нижньогірський, Білогірський райони. Незабаром була введена в дію резервна лінія та електропостачання в Сімферопольському і Кіровської районах, а також в Алушті повністю відновлено. !zn

Читайте також:

На Бортницькій станції аерації під Києвом прорвало дамбу (ФОТО)

У Чернівецькій області тріснув міст через Дністер, частина області відрізана від України

Метеорологи пообіцяли спекотне літо з різкими похолоданнями