Рибак розповів американському послу про прагнення всіх депутатів до Європи

11 сiчня 20:11

Депутати ухвалили рішення напрацювання єдиного узгодженого проекту постанови щодо євроінтеграційних прагнень України і роз'їхалися на канікули до 5 лютого.

 

Для всіх парламентських партій питання євроінтеграції і впровадження європейських стандартів життя в Україні є пріоритетними, заявив голова Верховної Ради Володимир Рибак під час зустрічі з послом США в Україні Джоном Теффтом у п'ятницю, 11 січня, повідомляє прес-служба українського парламенту.

Рибак зазначив, що парламент України в п'ятницю 348 голосами ухвалив рішення про напрацювання єдиного узгодженого проекту постанови щодо євроінтеграційних прагнень України.

У свою чергу, посол США зазначив, що результати цього голосування є "сильним сигналом" міжнародного співтовариства.

Теффт також високо оцінив рівень двосторонньої співпраці, зокрема, її парламентської складової. США, заявив посол, налаштовані на подальший розвиток співробітництва з Україною в рамках Хартії про стратегічне партнерство.

Спікер парламенту зазначив, що президент Віктор Янукович "з моменту своєї інавгурації приділяє особливу увагу питанням демократичного розвитку та верховенства права в Україні".

"Сподіваюся, що деякі розбіжності в баченні окремих аспектів внутрішньополітичного розвитку України на сучасному етапі, зокрема за підсумками парламентських виборів у нашій країні, не заважають нам підтримувати ефективну взаємодію по всьому спектру питань, які наповнюють наше партнерство стратегічним змістом", - сказав Рибак. !zn

Читайте також:

Виборці "Свободи" бували в країнах Заходу в чотири рази частіше прихильників комуністів

Рибак не виключає, що питання про російську мову можуть винести на референдум

Депутатів-регіоналів зобов'язали голосувати за відсутніх колег

Голова парламенту пообіцяв стежити за персональним голосуванням депутатів