Рейтинг власників МАФів у Києві: представники прокуратури, міліції і депутати

06 квiтня 12:11

Серед власників незаконних кіосків найбільше тих, хто має з ними боротися.

 

З більш ніж 20 тис. київських МАФів легально працюють лише 5,7 тис. Володіють незаконними кіосками представники прокуратури, міліції, органів місцевої влади і бандити. Про це пише в своїй статті в ZN.UA Юрій Бутусов.

Автор нагадує, що в 2012 році КМДА зробила спробу легалізувати діяльність кіосків та уніфікувати документацію, яка регламентує їх роботу. Була створена єдина база кіосків, що сплатили пайову участь і бажають легалізуватися. Цю базу видана офіційно, її передано в правоохоронні і контролюючі органи, і зараз викладено в інтернеті.

"Всього 5732 кіоски сплатили пайову участь, і їх внесено в базу даних легальних МАФів. Решта кіосків вимагають негайного демонтажу. Як? Так дуже просто. Це незаконна торгівля", - зазначає автор.

За даними ZN.UA більш-менш великих власників МАФів, з мережами від 10 кіосків, у столиці налічується близько 200. Провести перевірки на їх підприємствах і добитися припинення роботи незаконних Мафів для будь-якого районного прокурора і начальника міліції - три дні роботи. Однак серед власників кіосків більше тих, хто має з ними боротися.

Рейтинг власників столичних МАФів за словами учасників ринків розподіляється так:

1. Прокуратура (районні та міська).

2. Міліція (ГУВС, РУВС, громадської безпеки, боротьби з економічною злочинністю, "Беркут").

3. Депутати ВР і Київради.

4. Керівники районних держадміністрацій (найтісніше зрощування інтересів РДА з комерційними структурами, що контролюють МАФи спостерігається в Оболонському (Антонов), Печерському (Сущенко), Святошинському (Рюмшин), Дарницькому (Вітковський) районах, хоча і інші глави РДА свого не втрачають.

5. Чиновники КМДА, у тому числі з "оперативного штабу по боротьбі з МАФ"

6. Кримінальні структури - практично всі бандитські угруповання будують свої мережі МАФів для відмивання злочинних доходів.

7. Громадські організації. Зараз громадські організації в галузі МАФ - це лобістські структури, власникам яких для пояснення своєї появи в кабінетах чиновників для "вирішення питань" потрібно хоч якийсь громадський статус.

Докладніше читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Мафія - хвороба і діагноз ціною в 10 мільярдів!" у свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn

Читайте також:

У Києві збираються знести більше 1400 кіосків

У Раду внесено законопроект про заборону продажу в кіосках алкоголю і сигарет

Київрада затвердила рішення Попова з МАФам

ЗМІ: Половина київських кіосків працює без дозволу