Регіонали " хочуть ліквідувати дискримінацію між українцями та іноземцями в освіті

24 лютого 12:05

Законопроектом регіоналів пропонується надати вченим радам вищих навчальних закладів право самостійно визначати порядок зарахування на навчання будь-яких контрактників незалежно від їх громадянства.

 

Новий закон про вищу освіту повинен подолати існуючу дискримінацію між громадянами України та іноземцями. Про це в коментарі ZN.UA заявив депутат від Партії регіонів, один з авторів проекту закону Сергій Ківалов.

"Не знаю, відомо вам чи ні, але іноземці в нас у привілейованому становищі, оскільки можуть вступати на навчання за власні кошти або за кошти фізичних або юридичних осіб без проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Очевидно, що умови вступу, умови отримання вищої освіти і для наших громадян, і для іноземців мають бути однаковими. Саме такі рівні умови і пропонує наш законопроект", - сказав він.

За словами Ківалова, законопроектом пропонується надати вченим радам вищих навчальних закладів право самостійно визначати порядок зарахування на навчання будь-яких контрактників незалежно від їх громадянства.

Докладніше читайте в статті "Незакінчена освіта" в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна". !zn

Читайте також:

Вища освіта на зламі суспільного розвитку

Суд відмовив Києво-Могилянці в позові до відомства Табачника

Табачника звинуватили в підробці законопроекту "Про вищу освіту"

Українські студенти їдуть вчитися в Росію, Німеччину та Польщу