Путінська маріонетка Меняйло запропонував кримським татарам жити "високо-високо в горах"

19 березня 22:50

Чиновник має намір вести жорстку розмову з кримськотатарським населенням Криму.

 

Так званий "губернатор" Севастополя Сергій Меняйло вважає, що в місті немає "кримськотатарської проблеми", а з самими кримськими татарами потрібно розмовляти жорсткіше, передає "Медуза".

"До мене вони приходили в 2014 році і сказали: "Ми хочемо свою територію". Вибачте, друзі. Хочете свою територію? Будь ласка. Високо-високо в горах є неосвоєні території, будь ласка, беріть. Ми що, сьогодні боремося за території чи ми – громадяни однієї держави і живемо у ній? Це наша батьківщина", – сказав Меняйло.

Він вважає, що масові заходи, приурочені до трагічної річниці депортації кримських татар, не потрібні.

"Треба просто менше приділяти цьому уваги, і іноді жорсткіше розмовляти. Я в 2014 році не дозволив їм провести свій траур (в річницю депортації 18 травня). Я задав їм питання: "Шановні друзі, чому моя онука, стоячи в школі, має бути на цьому жалобному уроці? Нам що – мало горя від інших національностей? І кожен раз будемо влаштовувати?", – задався риторичним питанням "губернатор".

Меняйло впевнений, що Україна використала кримських татар для українізації півострова.

"Кримських татар сюди Україна у свій час запустила в противагу російськомовному населенню, як інструмент для українізації цієї території, а потім сама мала проблеми через них", – вважає ставленик Путіна.

Читайте також: Нуланд пов'язала скасування санкцій проти РФ з деокупацією Криму

У лютому на півострові окупаційна влада Криму затримала 13 кримськотатарських активістів, у їхніх домівках проводили обшук. Затримані активісти скаржалися на нелюдські умови утримання в СІЗО.

У доповіді Amnesty International йдеться, що від часу анексії Криму посилилися репресії щодо кримських татар. За два роки жодного випадку насильницького зникнення кримськотатарських активістів не розслідували.