Путін заявляє про домовленість з Порошенком про мирне вирішення конфлікту на Донбасі

31 серпня 14:05

Президент РФ попередив, що "відповідна реакція" на події на Донбасі неминуча.

 

Російський президент Володимир Путін заявив про домовленість з президентом України Петром Порошенком про вирішення ситуації на Донбасі шляхом переговорів.

Про це він заявив в інтерв'ю програмі "Недільний час" на Першому каналі.

"Мені здається, що це дуже хороший урок для нас усіх, для того, щоб цю трагедію закінчити як можна швидше, причому мирним шляхом і шляхом переговорів, і про це ми домовлялися, до речі, з Петром Олексійовичем, і про те, щоб ніхто і ніколи не повторював таких помилок, яка зараз була здійснена в Україні в ході збройного захоплення влади. Адже це першопричина того, що зараз відбувається", - сказав Путін.

"Ми говорили і про гостру ситуацію в Донецьку і в Луганську, зрозуміло, говорили про це. Природно, ми, Росія, прагнемо до того, щоб кровопролиття було припинено, і припинено як можна швидше", - додав він.

За словами президента РФ, "те, що зараз відбувається (на Донбасі), мені здається, це абсолютно природна реакція людей, які там живуть і які відстоюють свої права".

Він зазначив, що "на відповідну реакцію Росії треба було розраховувати".

"Треба було мати на увазі, що Росія не може залишитися байдужою до того, що людей розстрілюють майже в упор. Я маю на увазі зараз не керівництво країни навіть, а Росію як державу, народ наш російський", - сказав Путін, додавши, що "відповідна реакція, звичайно, неминуча, тому що там ж і родичі, і друзі проживають і все настільки взаємопов'язане, що ті, хто що планує на Заході або в інших країнах, вони повинні хоча б на крок вперед порахувати наслідки того, що вони роблять".

Відзначимо також, що Путін вимагає переговорів про "державність на південному сході України". !zn