Пукач попросив скасувати перейменування київської вулиці на честь Гонгадзе

10 квiтня 08:30

Олексій Пукач звернувся до суду з проханням визнати недійсним перейменування двох вулиць у Києві на честь вбитого ним журналіста.

 

На початку квітня Олексій Пукач, довічно засуджений за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, звернувся з позовом до Вищого адміністративного суду України і Окружного адміністративного суду Києва з проханням скасувати перейменування столичної вулиці у вулицю імені Гонгадзе.

Про це повідомив адвокат Пукача Григорій Демиденко.

"В заяві Олексій Пукач просить скасувати і визнати недійсним доручення колишнього президента України Віктора Ющенка про перейменування вулиці Машинобудівна у Солом'янському районі Києва у Георгія Гонгадзе. Крім того, визнати недійсним перейменування проспекту Радянської Армії в Подільському районі у Гонгадзе", - розповів адвокат, пише Gazeta.ua.

Про мотиви, що спонукали Пукача звернутися з подібною заявою, не повідомляється.

На судове засідання в якості свідків Пукач вимагає викликати колишнього президента України Леоніда Кучму, Володимира Литвина і Олену Притулу. Прізвища інших свідків він не називає, посилаючись на державну таємницю.

Нагадаємо, 29 січня Печерський районний суд Києва визнав екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача винним у вбивстві Гонгадзе та засудив його до довічного позбавлення волі.

На питання судді, чи згоден він з вироком, Пукач відповів: "Я погоджуся, коли в цій клітці зі мною будуть Кучма і Литвин". І порадив запитати про мотиви вбивства журналіста у них.

Раніше Пукач визнав себе винним у смерті Гонгадзе, проте заявив, що не збирався вбивати його, а застосував силу, щоб отримати інформацію про нібито шпигунську діяльність опозиційного журналіста. !zn

Читайте також:

Литвин попросив припинити знущатися над ним у справі Гонгадзе

Генпрокуратура готова офіційно звинуватити Кучму у співучасті у вбивстві Гонгадзе

Захист удови Гонгадзе подав апеляцію на вирок Пукачу