Пшонка розпорядився перевірити законність забудови узбережжя Азовського і Чорного морів

23 квiтня 16:22

Органи прокуратури мають намір активізувати рішення проблеми незаконних споруд на пляжах і обмеження доступу до води.

 

Генеральний прокурор Віктор Пшонка доручив провести перевірку законності забудови прибережних територій Азовського і Чорного морів. Про це він повідомив 23 квітня під час брифінгу в Одесі.

"Забудова прибережних територій - це гостре питання не тільки для Одеси та Одеської області, але і для всього узбережжя Азовського і Чорного морів. У містах, селах, селищах, які мають вихід до моря, ця проблема, на жаль, не втрачає свою актуальність", - сказав генпрокурор.

За його словами, таких фактів чимало і в Одеському регіоні, повідомляє прес-служба ГПУ.

"Є кримінальні провадження, є факти знесення незаконних споруд, є судові процеси, ініційовані органами прокуратури, щодо гідропарку в Одесі і пляжів. Але не може не звертати на себе увагу той факт, що судові рішення в цій частині виносяться дуже довго. Деякі питання розглядаються в судах роками, що сприяє створенню рецидиву для таких порушень. Тут йдеться про проблему державного значення", - підкреслив Пшонка.

"Я ставлю завдання, і його буде реалізовано. Прокурори міст і районів, де є узбережжі Азовського і Чорного морів, повинні провести перевірки і ретельно проревізувати цю ситуацію. Термін визначається до червня", - сказав генпрокурор.

За його словами такою перевіркою органи прокуратури мають намір активізувати вирішення питань щодо незаконної забудови і обмеження доступу до води. "Я думаю, ми доб'ємося плюсів. І напередодні курортного сезону це особливо актуально", - сказав він.

Пшонка також зазначив, що в питаннях знесення незаконних будівель на узбережжі не все залежить від слідчих органів.

"І мене насторожує ситуація тяганини, яка присутня в судових процесах. На мою думку, факти затягування працюють на тих, хто порушив закон. Занадто обережно іноді підходять до питання про знесення незаконної забудови. Тому перевірка повинна служити і певною профілактикою", - резюмував генпрокурор. !zn

Читайте також:

У Криму стартував курортний сезон

Прокуратура Криму ініціювала повернення ряду санаторіїв незаконно відібраної землі

Дитячому протитуберкульозному санаторію в Криму виділять новий пляж замість відібраного забудовниками