Прокуратура розслідує фальсифікації доказів проти "дніпропетровського терориста"

26 березня 07:18

Проти слідчого одного з "дніпропетровських терористів" відкрито кримінальне провадження за перевищення службових повноважень.

 

Прокуратура Дніпропетровської області порушила кримінальну справу проти працівників СБУ, яких звинувачують у фальсифікації доказів проти так званого "дніпропетровського терориста" Дмитра Реви. Реву вже допитали в якості потерпілого, повідомив його адвокат Віталій Погосян, передає "5 канал".

Мова йде про дзвінок, який зробили слідчі з телефону Дмитра Реви - пізніше його кваліфікували як спробу обвинуваченого попередити спільника, Віктора Сукачова. Через цей дзвінок Дмитра Реву Реви нібито і затримали, звинувативши його в пособництві терористам".

"Якщо буде доведено це кримінальне провадження до кінця, і будуть, все-таки, покарані ті люди, тоді й роль Дмитра у скоєнні або не скоєнні злочину буде більш очевидна для державного обвинувачення. Якщо це буде доведено до кінця, тоді у суду будуть всі підстави виправдати Дмитра Реву", - заявив Погосян.

У свою чергу начальник слідчого відділу прокуратури Донецької області Сергій Лісаченко заявив, що факти, які були вказані Дмитром Ревою у своїй заяві, в даний час перевіряються. "Говорити про те, підтверджуються не підтверджуються - в даний час ще рано, тому що проводиться досудове розслідування. Рішення за вказаним кримінальним провадженням буде прийнято в найближчі терміни, я думаю, що до кінця цього місяця", - сказав він

Нагадаємо, 27 квітня 2012 року у центрі Дніпропетровська прогриміли чотири вибухи, в результаті яких постраждала 31 людина, у тому числі 10 дітей.

Були затримані Віктор Сукачов, Віталій Федоряк, Лев Просвірнін і Дмитро Рева, які підозрюються в організації ще трьох терактів, скоєних у жовтні-листопаді 2011 року у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі.

Один з чотирьох підсудних у справі дніпропетровських теракти - Віталій Федоряк - раніше повністю визнав свою провину. Другий - Віктор Сукачов - визнав себе винним лише частково. Дмитро Рева продовжує наполягати на своїй невинності. !zn

Читайте також:

"Дніпропетровським терористам" подали позови на 1,4 мільйона гривень

Головний обвинувачений у дніпропетровських терактах частково визнав свою провину

Один з обвинувачених у вибухах в Дніпропетровську є політологом і працював на БЮТ